HP nudi viziju širokog formata

U ekskluzivnom intervjuu za Printweek, generalni direktor HP Inc-ovog odeljenja za velike formate otkrio je planove kompanije i fokusne oblasti, ali i kako klijenti žele da ubrzaju svoj rast dok se oporavljaju od uticaja pandemije.

Daniel Martinez je rekao da će 2022. biti bitna godina za diviziju, sa nekoliko novih proizvoda u pripremi. Iako nije želeo da se bavi detaljima, rekao je da će ovog proleća biti objavljena jedna od ovih novih inovacija.

Martinez: "We’re very focused on growing business for our customers"

„To nije konvencionalni štampač, ali to je nešto zbog čega smo veoma uzbuđeni što otvara čitav niz novih mogućnosti za poslovanje.“ Rekao je da se odeljenje sada vraća na nivoe pre Covid-a za svoje Pro i Latex portfelje proizvoda, „a u dizajnerskom prostoru vidimo to svetlo na kraju tunela u smislu rasta u građevinarstvu i stvarnog iskorištavanja toga kako se vraća”.

Navodeći tri velike glavne fokusne tačke svoje divizije, Martinez je komentarisao: „Prva velika oblast je oko transformacije u industriji; kada razgovaramo sa dobavljačima usluga štampanja i mnogim našim klijentima, sa pojavom pandemije mnogo se govori o tome kako su se njihovi tokovi posla promenili i kako traže bolju automatizaciju. Vidimo veliki bum u e-trgovini i to dovodi do velike promene u ponašanju, i mislim da to možemo zaista da iskoristimo sa nekim od naših rešenja; naš fokus je na daljem razvoju tih rešenja“. Dodao je: „Biće podložan svim daljim talasima [virusa], ali mislim da predviđamo povratak u normalu u narednih 18 meseci, tako da iz te perspektive postoji mnogo fokusa na inovacijama u našoj liniji proizvoda i na strani dizajna i na strani profesionalaca.” „Vidimo veliku vrednost sa PrintOS-om, na primer, i možda nema dovoljno vidljivosti ili razumevanja sve vrednosti koje PrintOS može da donese u toj temi automatizacije, posebno kada su u pitanju dobavljači usluga štampanja. Dakle, nešto na šta ćemo biti veoma fokusirani je davanje veće vidljivosti vrednosti rešenja i načina na koji oni komuniciraju sa našim proizvodima, i upravljanje proizvodima i izvlačenje maksimuma iz stvari kao što su upravljanje bojama, nove aplikacije i red čekanja upravljanje. Razmatramo celu oblast rešenja i kako možemo da pomognemo u tome sa automatizacijom i poboljšanjem toka posla.”

Još jedna glavna fokusna oblast za poslovanje velikog formata, dodao je Martinez, bila je održivost, za koju je rekao da „ako ništa drugo, postaje sve relevantnija“.

Od samog početka sa Latex-om bili smo veoma fokusirani na tu poruku i na to kako možemo da poboljšamo održivost naših proizvoda, kako na strani profesionalaca tako i na strani dizajna. Nastavljamo da se zaista fokusiramo na to kako možemo značajno smanjiti ukupan ugljenični otisak. Imamo niz programa u tom prostoru u smislu reciklaže. Nedavno smo pokrenuli Planet Partners Program, koji ima za cilj da povrati veliki deo otpada koji se generiše, bilo na strani mastila ili medija, kako bismo mogli da ga pravilno odložimo. Mislim da je to još jedna oblast u kojoj imamo priliku da stvorimo veću vidljivost i svest.”

On je dodao: „Blisko sarađujemo sa prodavcima medija kako bismo osigurali da smo kompatibilni sa najodrživijim medijima. Mislim da smo iz te perspektive veoma dobro pokriveni, ali nastavljamo da pomeramo iglu tamo u smislu inovacija kada je u pitanju rad sa partnerima. „Ali mi takođe gledamo na naše emisije od kraja do kraja i mislim da je važno da ih ne posmatramo samo vertikalno, već da ih posmatramo i horizontalno. U dizajnu i inovacijama tehnologije dok radimo na budućim proizvodima, to je upravo jedan od vektora koje pokušavamo da posmatramo – to je oko potrošnje energije, medija/podloga i Planet Partners programa, i mogućnosti da imaju doslednu priču oko toga“.

Drugi je oko izvora materijala; imamo plastične programe vezane za okean i tamo takođe tražimo kružnost. Napravili smo veliki napredak, ali to nam je i dalje prioritet.”

Jedna od stvari na koje smo veoma fokusirani je rast poslovanja za naše klijente, a u prostoru za pružaoce usluga štampanja to znači veću raznovrsnost sa istim jedinicama i mogućnost da adresiramo više aplikacija kako bi od te tačke mogli da unaprede svoje poslovanje pogled. Postavili smo veliki fokus na obuku za nove aplikacije, i to je nešto za šta vidimo dobar prijem – ako ste danas fokusirani na obloge za automobile, ali želite da diverzifikujete svoje poslovanje, mi vam olakšavamo učini taj korak.”

On je zaključio: „Druga stvar koju želimo da pokrenemo – još više u budućnosti – jeste da unesemo veći obim na one naloge koji koriste HP proizvode, i mislim da je to u velikoj meri povezano sa rešenjima koja razvijamo. Na primer, sa PrintOS-om, ako možemo imati koristi od povećanja obima na štampačima koji su trenutno instalirani, i da pomognemo našim klijentima na tom putu diverzifikacije svog poslovanja, mislim da je to na dobitku.“

 

Related Posts