HP preuzima Poly

HP Inc. je objavio definitivni sporazum o kupovini kompanije Poly, vodećeg globalnog providera rešenja za organizaciju rada i radnog prostora, u gotovinskoj transakciji od 40 dolara po akciji, što podrazumeva ukupnu vrednost preduzeća od 3,3 milijarde dolara, uključujući neto dug koji ima Poly.

Ova akvizicija ubrzava HP-ovu strategiju za kreiranje portfolia više orijentisanog na rast, dodatno jača mogućnosti rasta HP-a u hibridnim radnim rešenjima i pozicionira kompaniju za dugoročni održivi rast i podizanje vrednosti. Uspon hibridnog rada stvara održivu potražnju za tehnologijom koja omogućava besprekornu saradnju u kućnim i kancelarijskim okruženjima. Tradicionalni kancelarijski prostori se takođe menjaju kako bi podržali hibridni rad i saradnju, sa fokusom na rešenja soba za sastanke.

Porast hibridne kancelarije stvara priliku koja se pojavljuje jednom u generaciji da se redefiniše način na koji se posao obavlja“, rekao je Enrique Lores, predsednik i izvršni direktor HP-a. „Kombinovanje HP-a i Poly stvara vodeći portfolio hibridnih radnih rešenja na velikim i rastućim tržištima. Poly je poznat po snažnoj tehnologiji pa će komplementarni izlazak na tržište i talentovani tim pomoći u pokretanju dugoročnog profitabilnog rasta dok nastavljamo da gradimo jači HP.”

HP wants to increase its hybrid work solutions portfolio by acquiring Poly  for $3.3 billion | NTIQUER

U sve hibridnijem svetu, cloud platforme kao što su Zoom i Microsoft Teams će igrati važnu ulogu u stvaramku novih iskustava. Eric Yuan, osnivač i izvršni direktor Zoom-a, dodao je: „Zvuk i video visokog kvaliteta postali su suštinska komponenta rada u svakoj industriji, bilo u kancelariji, kod kuće ili u pokretu. Spajanje ponuda kompanija Poly i HP će otključati nove mogućnosti za partnerstvo sa Zoom-om i pretvoriti svaki prostor u osnovno mesto za dinamičnu video saradnju.”

Poly je lider u rešenjima za video konferencije, kamerama, slušalicama, zvukuu i softveru.

HP i Poly će zajedno isporučiti kompletan ekosistem uređaja, softvera i digitalnih usluga za stvaranje vrhunskog iskustva zaposlenih.

Related Posts