Canon Group preuzima Edale

Canon Production Printing i Canon Inc. su najavili akviziciju proizvođača opreme za preradu ambalaže Edale iz Velike Britanije, sa ciljem jačanja Canonovog poslovanja sa etiketama i ambalažom i stvaranja mogućnosti za budući razvoj.

Ovom akvizicijom, Canon intenzivira svoju dugoročnu strategiju pružanja rešenja po principu „ključ u ruke“ za sektore etiketa i pakovanja.

Ovaj potez će omogućiti Canon Production Printing da dalje razvija svoju liniju proizvoda LabelStream 4000, kao i da obezbedi stručnost i tehnologiju za buduće proizvode. Sa sedištem u Hempširu, UK, Edale proizvodi rešenja za štampanje i konverziju za industriju etiketa i ambalaže, uključujući digitalne i hibridne prese, linije za proizvodnju kartona i etiketa, ravne rezače i opremu za završnu obradu i konvertovanje. Kompanija ima dugu istoriju u industriji flexo etiketa i snažnu reputaciju zbog svojih rešenja za web transport i konverziju za proizvodnju digitalnih etiketa.

„Edale je dobavljač modula za web transport, konvencionalno štampanje i ulepšavanje za našu seriju LabelStream 4000 od 2018. godine“, rekao je Mick Asada, CEO, Canon Production Printing. „Kroz ovu blisku saradnju imamo veoma veliko poštovanje prema sposobnostima Edale tima i specijalističkoj stručnosti u štampanju i konverziji za industriju etiketa i ambalaže.“

Mick Asada, CEO, Canon Production Printing

„Doživeli smo period uzbudljivog rasta i verujem da je podrška snažnog globalnog igrača od vitalnog značaja da nam omogući da nastavimo tom putanjom u budućnosti, tako da mi je drago što će Canon biti taj partner za sledeću fazu razvoja Edale-a“, dodao je Grahame Barker, vlasnik i predsednik Edale-a.

„Uvereni smo da će kombinovana snaga Edale-a i Canon-a doneti opipljive prednosti za klijente obe kompanije.”

Edale, nastavljajući da trguje pod brendom Edale, ostaće nezavisno vođena kompanija, nastavljajući svoje

Related Posts