Tržište neorganskih pigmenta u boji dostići će 10,1 milijardu dolara do 2030. godine

Nedavni izveštaj Transparency Market Research’s (TMR) o globalnom tržištu neorganskih pigmenata u boji procenjuje da će globalno tržište dostići 10,1 milijardu dolara do 2030. godine.

Potražnja za građevinskim materijalima raste širom sveta, zahvaljujući stalnom porastu potražnje za stambenim objektima i rastu globalne populacije. Neorganski pigmenti boje se koriste kao boje u raznim građevinskim materijalima. Procenjuje se da će rast automobilske industrije pokrenuti sektor automobilskih boja i premaza u narednih nekoliko godina.

U pogledu vrste proizvoda, tržište neorganskih pigmenata u boji je segmentirano na pigmente kobalta, ultramarinske pigmente, bizmut pigmente, pigmente gvožđa i oksida gvožđa, pigmente kadmijuma, pigmente hroma i druge.

Što se tiče vrednosti, segment pigmenata gvožđa i oksida gvožđa dominirao je na tržištu neorganskih boja ili pigmenata u 2019. Disperzibilni kvaliteti gvožđa i pigmenata gvožđe oksida koriste se u industriji boja i premaza i plastike da daju efekte bojenja. Ovi pigmenti se široko koriste na tržištu neorganskih pigmenata u boji, jer obezbeđuju ujednačenost boje i jačinu nijansi.

Na osnovu primene, tržište neorganskih pigmenata u boji je podeljeno na boje i premaze, štamparske boje, polimere, građevinske materijale, kozmetiku, štampu na tekstilu i druge. Po vrednosti i obimu, segment boja i premaza činio je značajan udeo na tržištu neorganskih pigmenata u boji u 2019. godini.

 

Dakle, štampa i automobilska intustrija.

Pigments Market - Coatings World

Related Posts