Analiza globalnog Android POS tržišta 2022 do 2026.

Preneto The Expresswire

Tržiište POS Androida ima kod nas svoj uspon zahvaljujući eFiskalizaciji. Tbog toga nam je bilo interesantno da vam prenesemo deo teksta globalnog izveštaj „Android POS Market“ koje pruža analitičku kalkulaciju glavnih izazova sa kojima se ovo tržište suočava trenutno i u narednim godinama. To može pomoći učesnicima na tržištu da razumeju probleme sa kojima se mogu suočiti dok posluju na ovom tržištu tokom dužeg perioda. Android POS tržište uključuje stopu rasta veličine tržišta prema vrsti i aplikacijama, trendove u nastajanju, strategiju rasta.

Android POS može da se poveže sa nekoliko terminala za kasu na vašem šalteru i njime upravlja glavni računar. Sa dodatim Android tehnologijama, uređaj je programiran, može da prati vašu upotrebu, beleži prodaju, prati ažuriranja promena u dinarima, izračunava porudžbine i plaćanja, i izračunava prodaju zaliha na osnovu stavki sačuvanih u vašem sistemu. Ovaj POS sistem Vam daje kontrolu nad Vašim poslovanjem gde kontrolu bezbednosti na kasi imate  ograničavanje broja zaposlenih koji ovo mogu otvoriti. Android POS je sposoban da vodi evidenciju o prodaji. Provera profita preduzeća je mnogo lakša u poređenju sa dosadnom ručnom proverom. Može pomoći da se poboljšaju marketinške strategije i tehnike analiziranjem stanja poslovanja.

U poslednjih nekoliko godina, globalno tržište Android POS-a se brzo razvijalo. U 2016, globalna proizvodnja Android POS-a je skoro 46 hiljada jedinica. Globalna prosečna cena Android POS-a je u opadajućem trendu, sa 331 USD/jedinici u 2012. na 252 USD/jedinici u 2016. Sa situacijom globalne ekonomije, cene će biti u opadajućem trendu u narednih pet godina. Klasifikacija Android POS-a uključuje prenosive, Desktop i ostale. Prenosivi POS uređaji imaju najveći udeo u tržištu u 2016. (oko 85%).

Android POS se široko koristi u maloprodaji, restoranima, ugostiteljstvu i drugim oblastima. Najveća upotreba Android POS-a je maloprodaja, a prodaja u 2016. je 25 hiljada jedinica. Trend maloprodaje je u porastu. Region Kine je najveći dobavljač Android POS-a, sa proizvodnim tržišnim udelom od skoro 62,3% u 2016. SAD je drugi najveći dobavljač Android POS proizvoda, uz udeo na proizvodnom tržištu od skoro 9,8% u 2016. godini.

Globalno tržište Android POS uređaja je procenjeno sa 51 milion dolara u 2020. godini a očekuje se da dostigne 742.5 miliona USD do kraja 2026, sa rastom CAGR od 46.0%.

Ovo je lista najboljih i najvećih igrača, proizvođača POS androida.

● Fujian Centerm

● Sunmi

● PAX Technology

● Xinguodu

● Hisense

● Smartpeak

● Newland Payment

● Clover Network

● Zall Fintech

● SZZT Electronics

● Justtide

● Ingenico

● NEWPOS

● Wintec

Tech Partner Team se odlučio za SUNMI uređaje kao najbolje sa odnosom cene i kvaliteta.

Related Posts