Koje je najbolje Canon mastilo za štampanje fotografija i dokumenata?

Inkdžet štampači obično koriste mastila zasnovana na boji, ali kompanija Canon već dugo je specijalizovana za hibridne sisteme mastila koji kombinuju pigmentno crno mastilo sa mastilima u boji zasnovana na boji. Pigmentna crna daje oštar i bogat crni tekst za dokumente, koji je otporan na fleke i garantuje odličnu dugotrajnost, čak i na običnom papiru i kovertama, dok mastila zasnovana na boji daju živopisne boje za štampanje fotografija, naročito na sjajnom i „lustre“ papiru.

Osnovni modeli hibridnih inkdžet štampača kompanije Canon koriste kartridž sa crnim pigmentnim mastilom i kartridž sa trobojnim mastilom zasnovanim na boji. Napredniji modeli imaju četiri ili čak pet odvojenih mastila zasnovanih na boji pored pigmentnog crnog mastila, uključujući crnu za fotografije, a ponekad i plavu ili sivu za fotografije. To omogućava štampačima, kao što su Canon PIXMA TS705 i Canon PIXMA G640, da pružaju širi opseg boja ili spektar za štampanje fotografija, uz veći opseg nijansi i kontrast.

Za slobodu izražavanja putem štampanja fotografija, za crno-bele i slike u boji, tehnologija pigmentnog mastila LUCIA PRO koja se koristi u imagePROGRAF PRO štampačima kompanije Canon dolazi do izražaja. Na primer, Canon imagePROGRAF PRO-300 A3+ formata koristi deset pigmentnih mastila i pruža neprikosnoven kvalitet na mat foto-papiru i specijalizovanim umetničkim medijima. Ovaj štampač takođe koristi kartridž Chroma Optimiser za povećanje glatkoće i ukupnog kvaliteta na sjajnim medijima.